Himos Folk

Himos Folk

Himos Folk

Himos Folk

Esiintyjiä 2010

Tarkemmin Himos Folk 2010 esiintyjistä. Katso festivaalin koko ohjelma »

 

Polka Holix

Polka HolixBerliinistä kotoisin oleva polkkaa ja lavashowta ainutlaatuisesti yhdistävä Polkaholix on yksi HimosFolkin pääesiintyjistä.  Rokahtavaa polkkaa soittava yhtye on monelle suomalaiselle tuttu entuudestaan Kaustiselta ja Eurofolk-kilpailuista.

www.polkaholix.de

 

 

Duo Milla Viljamaa & Johanna Juhola

Duo Milla Viljamaa & Johanna JuholaJohanna Juholan (harmonikka) ja Milla Viljamaan (piano) musiikki on helsinkiläisversio tango nuevosta, tuosta uudesta tangosta, joka muokkautuu tekijöidensä näköiseksi säilyttäen silti tangon syvimmän olemuksen.  Argentiinasta tulevat maaperää tärisyttävät aksentit ja Suomesta haikea melankolia. Juholan ja Viljamaan tango on välillä ilmavaa, hengittävää ja leikkisää, toisinaan pakahduttavaa ja riipivää. Taide-, jazz ja kansanmusiikkihäivähdykset ja improvisaatio värittävät duon tulkintoja, jotka ovat hitsautuneet yhteen yli kymmenen vuoden yhteistyön tuloksena. Duo sai työstään merkittävän tunnustuksen voittamalla lokakuussa 2002 kansainvälisen Astor Piazzolla -kilpailun (International "Citta di Castelfidardo" Award, Astor Piazzolla music section) Italiassa. Duo on esiintynyt Skandinavian lisäksi useissa Euroopan maissa sekä Japanissa ja Argentiinassa.

www.millaviljamaa.com

www.johannajuhola.net

 

VtQ - Vilma Timonen Quartet

VtQVilma Timonen, kantele
Ape Anttila
, basso
Mikko Hassinen, perkussiot
Topi Korhonen, kitara

Vilma Timonen Quartetissa yhdistyvät kanteleen ainutlaatuinen sointi sekä tyylillä ja vahvalla ammattitaidolla jazzia ja kansanmusiikkia fuusioiva yhtye.
Ohjelmisto koostuu Vilma Timosen sävellyksistä, jotka tuovat esille kanteleen rikkaan ja monipuolisen äänimaiseman mielenkiintoisesti ja uutta luovasti sekä yhtyeen omista traditionaalisten melodioiden sovituksista. VtQ maalailee sävykkäästi pitkää kaarta muinaismusiikin maailmasta pelimannitanssien kautta aina hämyisiin jazz-klubeihin. Forward-pitkäsoitto palkittiin Etno Emmalla vuoden 2009 parhaana suomalaisena kansanmusiikkijulkaisuna.

www.vilmatimonen.com

 

Puhti

PuhtiPuhti on ainutlaatuinen kahden naisen esiintyvä kokoonpano, joka yhdistää musiikkia, tanssia ja teatteria. Musiikin maisteri Anne-Mari Kivimäki soittaa harmonikkaa,  tanssitaiteen maisteri Reetta-Kaisa Iles (os. Pirhonen) tanssii ja lisäksi molemmat laulavat ja näyttelevät.

Vuonna 2001 harmonikkataiteilija, taiteilijaprofessori Maria Kalaniemen  aloitteesta perustettu duo on saanut koreografi Johanna Keinäsen ohjaamilla teoksilla "Kantelehenkilö" sekä ”Kaamosteoria” runsaasti huomiota mediassa.

Puhti on saanut paljon tunnustusta. Muun muassa: 2008 Vuoden Wäinö –tunnustuspalkinto, Kansanmusiikin ja –tanssin edistämiskeskus, 2006 Vuoden nuori taiteilija Finland Festivals Reetta-Kaisa Iles  2006 Puhdin Otatus-teoksen esitykset Dublinissa, Lontoossa, Pietarissa.

www.puhti.eu

 

Kuunkuiskaajat

KuunkuiskaajatSusan Aho: laulu, haitari
Johanna Virtanen: laulu, harmooni
Sampsa Asikainen: basso
Kevin Knouna: rummut+percussiot
Topi Korhonen: kitara+kielisoittimet

Kuunkuiskaajat on perustettu keväällä 2008. Susan Aho ja Johanna Virtanen ovat laulaneet kuitenkin jo 9-vuotta yhdessä Värttinä yhtyeessä.  Kuunkuiskaajien esikoisalbumi  ilmestyi joulukuussa 2009 ja he edustivat Suomea Euroviisuissa 2010.

Heidän energinen ja valoisa olemuksensa on valloittanut sydämet niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Kuunkuiskaajien musiikissaan kuuluu raikas tuulahdus nostalgista lavatanssi tunnelmaa ja uudenaikaista kansanmusiikkia. Itse he kutsuvat musiikkiaan etno-retro-iskelmäksi.

www.duokuunkuiskaajat.com

 

Rautavaara WorldOrchestra

Markojuhani Rautavaara: laulu, mandoliini, kitara
Sakari Kukko: puhaltimet, laulu
Teri Mantere: kitara, cümbus, laulu
Miri Miettinen: rummut, perkussiot
Tommi Nyman: sähkö- ja kontrabasso
Susan Aho: harmonikka, laulu, joikaus
Johanna Virtanen: harmooni, laulu ja joikaus

RWO:n musiikissa yhdistyvät monenkirjavat etnosoundit, kalevalainen ja suomalaiskansallinen musiikkiperinne. Sekaan on uitettu melodiakulkuja alkaen muinaislaulusta, körttivirsistä ja joiuista. Teksteissä liitetään kalevalaisuuteen Markojuhani Rautavaaran vahvat omakohtaiset kokemukset käyttäen rinnakkain omia sekä perinnetekstejä.

Shava

Kiureli Sammallahti - laulu, koskettimet
Valtteri Bruun - kitara, laulu
Lauri Salokoski - basso, laulu
Hannu Risku - rummut, laulu
Sami Rönkä - dhol, dholki, tabla

Shava soittaa iskusäveliä nykypäivän betonisen maailmankylän asukin arjen riemuista ja murheista. Suomibhangra on uuden vuosituhannen globaalia kansanmusiikkia, jonka juuret ovat kotiseudulla Itä-Helsingissä, mutta latva syleilee koko maailmaa. Shavan musiikin rytmi on sydän ovat Intiasta.

Shava soittaa tanssittavaa bilemusiikkia, joka saa tanssilattian taatusti täyteen.

www.youtube.com/watch?v=_npFIonozc8
www.youtube.com/watch?v=m8_LynHb6kA

Matti Muhonen

Matti MuhonenLauluntekijä Matti Muhonen on Jaakko Teppo-laulukilpailun voittaja vuosimallia 2008.

Muhosen laulujen tekstit ovat osittain ilkikurisia ja osittain hulvattoman tyylikkäitä riimittelyjä ihan oikeasta elämästä. Mies ja kitara, omat biisit, rento ote...Se on siinä.

www.mattimuhonen.fi

 

Celtic Sauna

Matti Kallio, haitari, tinapillit, laulu
Heikki Kangasniemi, viulu
Matti Laitinen, kielisoittimet

Celtic Sauna esittää perinteistä irlantilaista kansanmusiikkia kolmen muusikon voimin. Matti Kallio, Heikki Kangasniemi ja Matti Laitinen ovat esiintyneet yhdessä ensimmäisen kerran jo 15 vuotta sitten, tuolloin Sibyl Vane –yhtyeen riveissä. He ovat kukin sarallaan soittaneet lukemattomissa yhtyeissä niin kansanmusiikin kuin muidenkin tyylisuuntien parissa, niistä mainittakoon Värttinä, Hector, Freija, Satu Sopanen & Tuttiorkesteri sekä Vesa-Matti Loiri.

Lisäksi Kallio ja Kangasniemi ovat vaikuttaneet mm. seuraavissa suomalaisissa irkkubändeissä: Perilliset, Pularķ, Red Rum, Sirkus ja Foolstop.

Celtic Saunan ohjelmisto koostuu voittopuolisesti irlantilaisista tanssisävelmistä - jigeistä, reeleistä, hornpipeistä & polkista, ja mahtuupa sekaan myös jokunen laulukin. Matti Kallio ja Heikki Kangasniemi ovat alan ehdotonta huippua Suomessa, he ovat kierrelleet Irlannin maaseudulla useaan otteeseen, soitellen paikallisten muusikoiden kanssa.  Kallion säveltämä ja sanoittama laulu, The Thought of You, valittiin Irlannin v. 2007 euroviisufinaaliin, jossa sen esitti maailmankuulu yhtye Dervish.

Doina Klezmer Band

Doina Klezmer BandMarkku Lepistö
Hannu Vasara
Tapani Jämsen

Sampo Lassila

Doina Klezmerin perustamisen jälkeen, klezmer-musiikki on saavuttanut kasvavaa suosiota Suomessa ja Euroopassa. Doina Klezmer Band on kiertänyt ja esiintynyt Ruotsissa, Venäjällä ja Suomen merkittävimmillä festivaaleilla sekä klubeilla.

www.doinaklezmer.com

 

 

Kaukolasipartio

KaukolasipartioKaukolasipartio on viihdyttävä ja monipuolinen yhtye, joka esittää "kaukolaseineen" tämän päivän ja tulevaisuuden viihdemusiikkia. Partiolaisina hääräävät Ilja Teppo, Johannes Teppo, Sampsa Asikainen, Pertti Feller ja Kämy Kämäräinen.

 

 

 

 

 

Pauli Halme

Pauli Halme - Kitara

Pauli Halme on nuori fingerstylekitaristi, joka saa akustisen kitaran kuulostamaan parhaimmillaan kokonaiselta bändiltä. Soitossa on vahvoja vaikutteita lajin mestareilta, kuten Chet Atkins ja Jerry Reed.

 

Myyntipalvelu

Himoksen Keskusvaraamo

Länsi-Himoksentie 4, 42100 JÄMSÄ

Puh. (014) 717 5500
himoslomat@himoslomat.fi
www.himoslomat.fi

HimosLomat - toimintaa ja tapahtumia keskellä Suomea

HimosLomien palveluista löytyy ympärivuotisesti aktiivista lomailua ja rentouttavaa yhdessäoloa niin pienille
kuin suurillekin Himoksen valloittajille. Nauti Keski-Suomen laajimmasta ja monipuolisimmasta majoitus-
sekä ohjelmapalvelutarjonnasta.