Julkaisuvapaa tiedote

Uusi festivaali kiinnostaa laajasti

HimosFolk kokoaa kansanmusiikin helmet Keski-Suomeen

Ensimmäistä kertaa heinäkuun 22.-24. päivä järjestettävillä HimosFolk–festivaaleilla koko maailma juhlii Himoksella. Tapahtuman taustalla ovat yksi Suomen ahkerin festivaalijärjestäjä HimosLomat Oy sekä taiteellisina johtajina Kuunkuiskaajien duo Johanna Virtanen sekä Susan Aho.

HimosLomien uusi festivaali HimosFolk tarjoaa laajasti etnoa, maailmanmusiikkia sekä kotimaista ja ulkomaista folkia. Suomen mielenkiintoisimmaksi folk-festivaaliksi tähtäävässä HimosFolkissa esiintyvät heinäkuussa muun muassa saksalainen Polkaholix, Kuunkuiskaajat, Värttinä, Doina Klezmer, Vilma Timonen Kvartetti, Johanna Juhala ja Milla Viljamaa sekä Matti Muhonen.

Festivaalien yhtenä kiistatta mielenkiintoisempana ohjelmanumerona on Jake Nymanin koostamat Folk-iltamat, jossa solisteina laulavat Susan Aho, Johanna Virtanen, Anssi Kela ja Edu Kettunen. Myös Värttinän nouseminen esiintymislavoille pitkän tauon jälkeen on yksi festivaalien odotetuimmista esiintymisistä.

Artistien ohella HimosFolkissa esiintyvät myös lukuisat tanssiryhmät. Esityksiä on luvassa niin kotimaisista tansseista aina maailmalta tuttuihin kansantansseihin saakka. Taiteelliset johtajat uskovat, että festivaalista kaiken kaikkiaan tulee avoin ja innostava tapahtuma.

Koskettavia artisteja


HimosFolkin ohjelmasta on haluttu ensimmäisestä juhlakerrasta alkaen tehdä mahdollisimman monipuolinen. Näin myös lapset voivat nauttia festivaalin ohjelmasta ja kyläteemasta, vaikka suoraan lapsille suunnattua kokoonpanoa ei festivaaleilla esiinnykään.

"Lähtökohtamme on saada mukaan sellaisia artisteja, joiden esiintyminen koskettaa. Totta kai myös omat lemppariartistimme vaikuttivat valintaan, mutta ennen kaikkea ajattelimme kokonaisuutta ja artistien sopivuutta Himokselle ja myös HimosFolkin kylä-teemaan", Johanna Virtanen sanoo.

"Pidimme myös tärkeänä, että esiintyjät ovat persoonallisia ja että kaiken kaikkiaan festivaalin fiiliksestä tulee tämän esiintyjäkaartin myötä hyvä ja laajalti kuulijakuntaa puhutteleva."

Radio Suomi vahvasti mukana


Keski-Suomen kesän luonnonkauniit maisemat luovat tapahtumalle erityiset puitteet ulkomaisiakin vieraita ajatellen. Lisäksi festivaalipaikka on yksilöllinen muun muassa monipuolisten majoitusvaihtojen myötä. Tapahtumassa panostetaan myös kansainväliseen ruokakulttuuriin ja tarjolla on herkkuja maailman eri kolkista.

Himoksella on myös mahdollisuus varata viihtyisä majoituspaikka festivaalien ajaksi. Valikoimassa on yli 350 huvilaa ja mökkiä sekä hotelli-, motellihuoneita ja karavaanarialue. Majoitus ja liput kannattaa varata ajoissa, sillä ennakkovarauksia on jo tehty runsaasti.
Huomion arvoista on myös se, että Radio Suomi taltioi ja esittää myöhemmin syksyn ja talven kuluessa HimosFolkin antia Ylen Radio Suomessa.

"Tavoitteemme on saada heinäkuussa tapahtumaamme useita tuhansia vieraita. Haluamme tehdä HimosFolkista erityisesti Suomen mielenkiintoisimman kansan- ja maailmanmusiikkifestivaalin. Siihen pääsemme muun muassa kovan työn ja onnistuneiden artistivalintojen myötä", HimosLomat Oy:n toimitusjohtaja Tiina Mäntyharju summaa.Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Tiina Mäntyharju, HimosLomat Oy
puhelin 040 8346 700
Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen
www.himoslomat.fi
www.himosfolk.comHimos on Keski-Suomen Jämsässä sijaitseva kokovuotinen vapaa-ajankeskus. Vuonna 1989 perustettu HimosLomat Oy on Keski-Suomen suurin majoituspalveluita ja ohjelmapalveluita tarjoava yritys. Himoslomilla on 2700 vuodepaikkaa yli 370 korkeatasoisessa lomahuoneistossa. Lisäksi yhtiö vastaa muun muassa HimosAreenan tarjonnasta. HimosLomat Oy:n liikevaihto edellisenä tilikautena oli noin 14 miljoonaa euroa. HimosLomat työllistää 65 pää- ja osa-aikaista paikallista.


 

Myyntipalvelu

Himoksen Keskusvaraamo

Länsi-Himoksentie 4, 42100 JÄMSÄ

Puh. (014) 717 5500
himoslomat@himoslomat.fi
www.himoslomat.fi

HimosLomat - toimintaa ja tapahtumia keskellä Suomea

HimosLomien palveluista löytyy ympärivuotisesti aktiivista lomailua ja rentouttavaa yhdessäoloa niin pienille
kuin suurillekin Himoksen valloittajille. Nauti Keski-Suomen laajimmasta ja monipuolisimmasta majoitus-
sekä ohjelmapalvelutarjonnasta.